V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - V dalším článku nazvaném "okénko do minulosti" si již tentokrát připomeneme sezónu 2005 - 2006, které byla v očích vedení klubu, hráčů, trenérů i sponzorů úspěšná, co do statusu týmu, který hrál druhou ligu teprve druhou sezónu. Do týmu přišli zkušení hráči společně s novým trenérem, kteří dokázali pro Valašské Meziříčí zajistit historicky první PLAY-OFF ve druhé lize. Pojďme si tuto sezónu ve kratce na chvíli připomenout...

Po sezoně 2004-2005, kterou hokejisté Valašského Meziříčí zachránili až v samotné baráži o udržení, musel přijít ve valašském týmu již zlom směrem k lepšímu. Vedení klubu před novou sezónou (2005-2006) již nepřipustilo, aby tým hrál a okupoval spodní příčky druholigové tabulky. Proto také pro novou sezónu již byly smělé ambice být v tabulce co nejvýše. Hlavním cílem bylo tedy postup do PLAY-OFF. Kádr doznal opět velkých změn. Vedení klubu se podařilo do týmu přivést velezkušené hráče. Největším lákadlem pro fanoušky a také největšími osobnostmi samotné druhé ligy tak byli příchozí Rostislav Vlach a Alexej Jaškin , tedy dva hráči, kteří týmu předávali své cenné zkušenosti z působení v naši nejvyšší hokejové soutěže. Bobři před sezónu 2005-2006 přišli ještě s jedním překvapením. Tím bylo přejmenování názvu klubu na HC Bobři Valašské Meziříčí . Do nové sezóny tak „vpluli“ Bobři i s novými dresy, na kterých graficky velice vkusně dominoval právě tento vodní hlodavec. Barvami Meziříčí na dresech zůstala modrá, bílá, červená.

Na postu brankáře „A“ mužstva se po úspěšně zvládnuté baráži usadil Michal Krumpoch , který posílil tým z ostravské Sarezy. Jako náhradník mezi tři tyče byl připraven ještě meziříčský odchovanec Martin Hnilica .

V útoku se kromě již zmiňovaného Rostislava Vlacha, který zastával současně kapitána Bobrů, nově představil z Kroměříže produktivní Dalibor Gergela a z ostravské Sarezy Radovan Glas či z Nového Jičína Roman Vaněček . Novou akvizicí pro meziříčské Bobry se také stal Petr Dvořák , který měl zkušenosti z nižší zámořské soutěže a byl také draftován i týmem NHL, Washington Capitals.

V obraně bylo vidět změn také více. Kromě příchozího Lexy Jaškina se k týmu připojil i Luděk Růčka z Prostějova, Michal Sladký z Hodonína, či Rostislav Zrník ze Sarezy Ostrava. Početná enkláva hráčů působících právě v ostravské Sareze se tak u Bobrů začala rozrůstat.

V průběhu sezony však tým na vlastní žádost opustil trenér Svatopluk Hermann , kterého nahradil velezkušený Zdislav Tabara . Právě tento bohužel již zesnulý trenér bude navždy zapsán jako prvním, který dovedl tým historicky do vyřazovacích bojů.

Valašské Meziříčí skončilo po nadstavbové části na 6. místě s jistým postupem do play-off druhé ligy. Soupeřem meziříčských hráčů bylo Blansko , které se umístilo na třetím místě.

Play-off samotné však pro Bobry nemělo dlouhého trvání. Blansko v té době hrálo velice dobrý ofenzivní hokej a svou hráčskou kvalitu na ledě dokázalo přetavit ve tři vítězství ze tří zápasů. Ikdyž byli Bobři po dva zápasy minimálně vyrovnaným soupeřem, což výsledek jen dokazuje, postoupit mezi nejlepší čtyři celky se ještě meziříčským nepovedlo. První zápas na ledě jihomoravského celku Bobři prohráli těsně 2:1. Jedinou branku Bobrů zaznamenal po asistenci Alexeje Jaškina útočník Radovan Glas. V tomto zápase však sudí své výkony moc nezvládli, což evidentně rozčílilo kapitána Valašského Meziříčí, Rostislava Vlacha, který v zápase obdržel dva osobní desetiminutové tresty za nesportovní chování.

V odvetě na domácím ledě se Bobři dlouho přetahovali o vítězství, nicméně prodloužení přineslo branku pouze z hole blanenských hráčů, kteří tak zvítězili 4:5. Branky domácích Bobrů vstřelili Michal Blažek, Jan Janáček, Alexej Jaškin a Rostislav Zrník.

Ve svém třetím zápase však již Bobři nenašlisíly na obrat série a v Blansku prohráli 7:1. Čestný úspěch zaznamenal Jakub Ašer.

I přes rychlé vyřazení z play-off se sezóna 2005-2006 musí hodnotit kladně. Kádr se výrazně posílil, vedení klubu společně s hráči a trenéry dovedli tým k šestému místu ve skupině, aniž by se jakkoliv zaobírali sestupovými obavami z předešlé sezóny. Bobři tak začali předvádět ofenzivní, kvalitní hokej, se kterými již každý soupeř musel do další sezóny 2006-2007 počítat...

Brankáři: Michal Krumpoch, Martin Hnilica

Obránci: Martin Vašut, Radek Kašpar, Michal Blažek, Filip Horák, Roman Bambuch, Luděk Růčka, Michal Sladký, Rostislav Zrník, Alexej Jaškin

Útočníci: Jakub Ašer, Jan Janáček, Jan Matějný, Martin Novosad, Roman Sedlák, Daniel Tesařík, Roman Vaněček, Libor Vitoslavský, Rostislav Vlach, Petr Dvořák, Dalibor Gergela, Radovan Glas, Vladimír Hába

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka