V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - První mistrovské valašské derby v letošní sezóně se blíží. Již tuto sobotu budeme svědky dalšího valašského měření sil, kdy na zimním stadionu ve Valašském Meziříčí přivítáme celek VHK Vsetín. Bobři mají zatím za sebou „díky“ odstoupení Šternberku z ligy pouze jeden mistrovský zápas, vsetínský tým doposud dva zápasy dle rozpisu svého losu. O tom, zda Bobři prodlouží svou mistrovskou neporazitelnost, nebo se budou poprvé radovat hosté ze Vsetína, se přesvědčíme ve vzájemném prvním letošním derby v sobotu, 17. září od 17.00 na zimním stadionu ve Valašském Meziříčí. Přijďte podpořit Bobry k dalšímu vítězství na domácím ledě.

Bobři mají za sebou jedno utkání, ve kterém vytěžili dva body za vítězné nájezdy proti opavskému Slezanu. Středeční utkání, ve kterém mělo Valašské Meziříčí zajíždět do Šternberku, se však neodehrálo, neboť celek z olomouckého kraje se odhlásil ze soutěže jen pár dnů před začátkem samotné druhé ligy. Tohle „nucené“ volno však čeká dříve či později každý hokejový tým v základní části čtyřikrát.

Pojďme však k samotnému zápasu s VHK Vsetín. Bobři se s tímto soupeřem setkali již v rámci přípravných zápasů, ve kterých odešli dvakrát poraženi. Hlavně v domácím zápase měli vsetínští hráči navrch a rychlým bruslením, napadáním a bojovností rozhodli o svém prvním vítězství ve Valašském Meziříčí v novodobé historii v poměru 2:7.

V odvetě již byl zápas o poznání vyrovnanější, oba týmy se přetahovaly ve vedení. Úspěšnější byl však i tentokrát vsetínský celek, který zvítězil brankou půl minuty před koncem základní hrací doby v poměru 6:5. Na tohle poslední přípravné utkání však neodcestovala většina opor meziříčského mužstva, která laborovala se zraněním či nemocemi.

Příprava je však za námi a přichází již důležité boje o ligové body, ve kterých doposud ještě nikdy Valašské Meziříčí neodešlo se Vsetínem poraženo.

Vsetínský tým letos určitě bude patřit k mančaftům, se kterými se bude muset počítat. Již výsledky v přípravných utkáních tomu hodně napovídaly. V přípravě tak Vsetín prohrál z devíti utkání jen tři, když nestačil venku na Prostějov, Uherské Hradiště a Přerov. Naopak v odvetě na Lapači s těmito soupeři dokázal vždycky uspět a zvítězit. K tomu přidal další výhry nad Valašským Meziříčím a mužstvem z krajského přeboru Brumovem - Bylnicí.

V ligové soutěži získal Vsetín prozatím tři body ve dvou utkáních. V úvodním zápase slavili vsetínští vítězství nad Frýdkem Místkem, v druhém zápase, opět hraném na Lapači, však již domácí úspěšnější nebyli a soupeř z Přerova si odvezl všechny body.

Kádr Vsetína prošel po loňské sezóně velkými změnami. V klubu již nepůsobí Robin Ševčík, který neodolal vábení prostějovských Jestřábů, dále svou hokejovou kariéru ukončili David Kapr a Pavel Zavrtálek. Útočné duo Marek Sýs a Jiří Plachtovič odešli v rámci hostování do Brumova Bylnice.

Naopak příchody nových hráčů se jeví jako velmi podařená volba. Především exuničovský František Zúbek byl v přípravných utkáních velice produktivním. Další „velkou rybou“ je návrat Ondřeje Hrušky z Hradce Králové a Petra Hrušky z Mostu, „jmenovci, kteří poslední roky hráli především v Čechách a alternovali střídavě mezi první a druhou ligou. Z Uherského Hradiště se do týmu po roční odmlce vrátil obránce Jozef Šimek . Novými akvizicemi v obranných řadách jsou také Tomáš Mečiar, David Hoďa a Michal Hrčka .

Tým nadále sází i na zkušeného obránce s extraligovými zkušenostmi Zbyňka Spitzera . V útoku jsou k dispozici trenérskému triu Hlobil – Jenáček – Forch na střídavé starty třinečtí mladíci Bajtek – Rufer . Kapitánem týmu je stejně jako loni Daniel Vaněk . Co by obránce také nastupuje exmeziříčský útočník Daniel Tesařík . V útoku se dále představuje dravé mládí zastoupené Davidem Vítkem, či Martinem Kubo .

V brankovišti doposud dostal ve dvou utkáních přednost mladší Petr Hromada , jemuž kryje záda Lukáš Plšek . O tom, kdo nastoupí do dalšího zápasu rozhodnou trenéři zřejmě až v den utkání.

Hráči Valašského Meziříčí určitě dobře vědí, že nadcházející zápas nebude vůbec jednoduchý a jen maximální bojovnost a hra bez větších individuálních chyb může vést k dalšímu zisku bodů v tomto derby. Bobři se určitě již z přípravných utkání s tímto soupeřem poučili, že hrát se musí vždy naplno a na svůj zápas se odpovědně připraví.

O tom, kdo ovládne první valašské derby v sezoně 2011/2012 se můžete přesvědčit v sobotu, 17. Září od 17.00 na zimním stadionu ve Valašském Meziříčí. Pokladna otevřena od 15:00 hodin

Předpokládané sestavy:
HC Bobři Valašské Meziříčí:
Vlachynský (Slovák) - Ambruz, Bacul R., Balga, Blažek, Bokroš, Dostál, Dvořák, Hartmann, Kopecký, Linduška, Martiník, Matuštík, Mikel, Musil, Ovšák, Růčka, Varga D., Varga M., Varga Mir., Vašut,

VHK Vsetín:
Hromada - Šimek, Mečiar, Hrčka, Spitzer, Žabčík, Farda - Zúbek, Hruška O., Rufer- Kubo, Vaněk, Vítek - Jánský, Dědek, Bajtek, Hruška P.

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka