Bobři vyrážejí dobýt Uherské Hradiště

V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Druhý ze série čtyř zápasu na kluzištích soupeřů mají před sebou valašskomeziříčští hokejisté. Jejich středečním hostitelem bude celek z Uherského Hradiště, který zatím nasbíral rovnou polovinu bodů, než naši Bobři. To však rozhodně neznamená, že by naše hokejisty čekal jednoduchý zápas, ba naopak můžeme očekávat vyrovnané a napínavé utkání. Úvodní buly středečního zápasu je naplánováno na 18:00.

Po vydřeném vítězství na ledě vsetínského Lapače čeká hokejisty z Valašského Meziříčí v pořadí druhý zápas na ledě svých soupeřů v řadě. Na skalp Bobrů si věří Uherské Hradiště, které se díky přestávce dalo do kupy, poléčilo zranění a vyhlíží svého valašského soupeře s odpočinutým kádrem.

Pojďme si v krátkosti připomenout jak se oběma soupeřům vedlo v několika předchozích kolech. V minulém kole měli uherskohradišťští hokejisté volno, které podle trenéra Uherského Hradiště Petra Sakrajdy jeho svěřenci potřebovali jako sůl. Jak uvedl v rozhovoru pro své klubové stránky: "vždyť v Karviné nás bylo jen čtrnáct a proti Vsetínu šestnáct", nicméně podle všeho by měly být všechny bolístky vyléčené a proti Bobrům by měli být připraveni zasáhnout do zápasu všichni hráči.

Uherské Hradiště za sebou mělo čtyřzápasovou sérii proher a to ne ledajakých. Vše začalo na domácím stadionu 12. října, kdy hradišťským uštědřil výprask první celek tabulky Havířov v poměru 7:2. Vyrovnaný zápas sehráli v dalším kole hokejisté z Hradiště na ledě Prostějova, kde jim až nepovedená třetí třetina sebrala naději na bodový zisk, prohra 5:3 určitě mrzí. V dalším kole přivítali hokejisté Uherského Hradiště druhý celek naší tabulky Opavu a byl z toho další ostudný příděl. Opava přestřílela Hradiště vysoko 11:6, když zápas rozhodla už první třetina, ve které domácí inkasovali šestkrát. O poslední velký gólový příděl se postarala Karviná, ze které si Uherské Hradiště odvezlo vysokou porážku 3:8. Avšak jak už jsem se zmínil výše, hostů bylo pouze 14, z toho dokonce devět hráčů juniorského věku. Zlom v zápase přinesla až 39. minuta, ve které strhla dvěma brankami Karviná vedení na svou stranu. Od té doby bylo na ledě pouze jedno mužstvo. Přerušit sérii porážek se podařilo až v zatím posledním zápase Uherského Hradiště, a to na domácím ledě proti tápajícímu Vsetínu, který přehráli 4:2.

Podobnou sérii mají za sebou také naši hokejisté, kteří po hubeném avšak důležitém vítězství nad Prostějovem 1:0 také dlouho čekali na tříbodový zisk. Po výprasku v Karviné (8:0), smolné prohře v Opavě v prodloužení 3:2 a zápase s Přerovem, kde Bobrům srazila vaz chyba rozhodčích krátce před druhou přestávkou (1:3) se Bobři dočkali vítězství stejně tak jako jejich soupeř se Vsetínem, a to přímo na Lapači. Druhou vychytanou nulou na něm měl lví podíl brankář Valašského Meziříčí Jiří Slovák.

O post jedničky se v brance Uherského Hradiště pere hned trio brankářů - Hynek Kůdela, Karel Heneš a Vlastimil Oharek, to který z nich nastoupí do brány ve středečním utkání, nechtěl Petr Sakrajda prozradit. Soupiska Uherského Hradiště skrývá velký počet juniorů, v týmu ale samozřejmě nechybí ani zkušení matadoři - Radim Šťastný, Michal Šafařík, Michal Sladký, František Krystýnek a Jiří Stašek, na nichž stojí obrana. Na zkušenostech jsou založeny také pilíře útočných řad, kde Hradiště nejvíce spoléhá na Radima Antonoviče, Josefa Mikeše, Michala Rapanta či Petra Sakrajdu ml..

První letošní vzájemné střetnutí, hrané na ledě Bobrů měli výborně rozehrané domácí, jenomže v závěru předvedli zkrat a nechali zápas dotáhnout až do prodloužení, ve kterém završil hattrick Milan Kopecký a Bobři si tak připsali o bodík více za vítězství 6:5. Jak dopadne druhé měření sil v této sezóně mezi Uherským Hradištěm a Valašským Meziříčím to se dozvíme ve středu večer. Zápas začíná v 18:00 na stadionu v Uherském Hradišti.


Předpokládané sestavy
HC Uherské Hradiště: Kůdela (Heneš)- Vodák,Krystýnek, Matula, Šťastný, Měšťánek, Hrabec, Sakrajda, Antonovič, Červenka, Rapant M., Rapant J., Mikeš, Šoula, Křemeček, Horehleď, Sekerka

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Vlachýnský) - Ambruz, Balga, Blažek, Bokroš, Dostál, Dvořák, Hartmann, Janáček, Kopecký, Linduška, Martiník, Matuštík, Mikel, Musil, Ovšák, Růčka, Varga D., Varga Mir., Vašut, Vodný.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Reportáže
Michal Václav | 2. 11. 2011

Bobři deklasovali Uherské Hradiště, Slovák opět s nulou

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka