Byl vyhlášen jako nejlepší hráč utkání, zlikvidoval velké šance hostujících vsetínských hráčů, svými zákroky mnohdy podržel Bobry před vstřelenými brankami z holí hostujících úočníků. Výčet těchto plusových vlastností by zajisté bylo povíce, nicméně každý určitě poznal, že řeč je o domácím brankáři, Jiřím Slovákovi. Po zápase společně v kabině se spoluhráči a vedením klubu tradičním vítězným pokřikem oslavili vítězství ve valašském derby, aby nám poté Jirka odpověděl na několik otázek týkajících se tohoto utkání. Na tváři domácího brankáře byla znát spokojenost, která určitě překonala i pozápasovou únavu. Jak nám Jiří Slovák odpovídal, se můžete dočíst ve článku.

Jirko, jak hodnotíš ze svého pohledu vítězné valašské derby?
Ze svého pohledu - čtyři obdržené branky, je to moc, naštěstí dneska to na naše vítězství stačilo, takže jsem naprosto spokojený, máme tři body, utkání jsme chtěli vyhrát, vyhráli jsme, takže cíl, který jsem si v kabině před utkání řekli, byl splněn na 100%.

Zápas se pro nás ale nevyvíjel ze začátku dobře...
Tak první střela, která šla na naši bránu a první gól hostí. To nikdy není pro gólmana nic lehkého, když si předtím nešáhne v utkání pořádně na puk. Poté jsme naštěstí do páté minuty vyrovnali, ve druhé třetině jsme dali vedoucí branku my, Vsetín ještě stačil vyrovnat. V dalších minutách hry jsme odskočili na rozdíl více branek, uklidnili jsme se, ikdyž tam bylo pár našich chyb. Ve třetí třetině jsme si řekli, že do desáté minuty nesmíme dostat branku, což jsme si pohlídali, pokyn trenéra jsme tedy splnili, a i přes obdrženou branku jsme si výsledek nakonec pohlídali.

Připravovali jste se nějak speciálně na dnešní zápas po týdenním nuceném volnu?
Měli jsme vlastně od posledního zápasu s Opavou pro hráče tři dny volno, sešli jsme se ve středu před tréninkem, dali posilovnu, do utkání zbývaly tedy tři tréninky, takže jsme kvalitně potrénovali. Ale speciálně jsme se na tohoto soupeře nepřipravovali, byla to příprava jako na každý jiný zápas.

Když porovnáš dnešní utkání s tím předchozím, hraném na Vsetíně, bylo tohle utkání pro tebe těžší?
Samozřejmě bylo, dnes jsem nebyl tolik pod palbou střel jako na Vsetíně, hosté se dnes tlačili nepříjemně do branky, spoustu střel jsem neviděl, naštěstí pro nás, ty střely letěly vedle. Puky, které jsem vyrazil, obránci měli pokryté a musím jim poděkovat, že mi dneska hodně pomohli.

Byla v zápase nějaká chvíle, kterou jsis v sobě vyhodnotil jako kritickou s tím, že nesmíme teď udělat chybu?
Já nějaký tíživý moment dneska ani nezaznamenal, ale řekl bych, že pro mě byla nejtěžší ta třetí třetina. Pro tým, který vede, o dvě branky, je to "nejhorší možné vedení", protože pokud bychom inkasovali gól na 5:4 tak bychom se začali bát o výsledek, soupeře by to nakoplo, mohlo by přijít vyrovnání a v takovém případě i možné otočení zápasu v náš neprospěch.

V zápase bylo hodně vyloučení, hodně času jsme trávili na trestné lavici...
Dneska bylo hodně vyloučených hráčů jak u nás, tak i na straně Vsetína, bylo to způsobeno i tím, že to bylo derby a naštěstí, když jsme i my inkasovali v oslabení, další vyloučení jsme dokázali ubránit. V našich přesilovkách jsme byli úspěšnější než soupeř, což rozhodlo.

Jak bys zhodnotil dnešní atmosféru tohoto utkání?
Dnešní atmosféra byla fantastická, byl plný zimák, když to srovnám s prvním utkáním, které se tady z kraje sezóny hrálo, tak tady taková atmosféra určitě nebyla. Na Vsetíně tam to bylo taky skvělé, je tam větší stadion, přišlo více lidí, určitě bych to ale ze svého pohledu dnes zhodnotil jak letošní nejlepší utkání co e týče počtu lidí a atmosféry.

Příští soupeř nás čeká silný Přerov, s jakými ambicemi do zápasu nastoupíme?
Tak Přerov patří dlouhodobě k nejkvalitnějším týmům druhé ligy, nám se proti nim moc nedaří, letos jsme s nimi dvakrát prohráli, tento soupeř je pro nás nepříjemným, každopádně tam budeme chtít hrát ze zabezpečené obrany a zkusit přivést nějaký bod zpátky domů.

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka