V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - To, na co se těšili všichni hráči, funkcionáři a fanoušci Bobrů po celou základní část právě nadchází. Mluvíme o vrcholu sezóny - vyřazovacích bojích, které mažou jakékoliv rozdíly ze základní části. Začíná tedy nová soutěž. Soutěž, ve které rozhodne momentální forma útočníků, výkony jednotlivých obran a brankářů. Je tady Play-off 2012! Bobři svůj první čtvrtfinálový zápas odehrají v sobotu, 18. 2. 2012 od 17. hodin na zimním stadionu v Karviné. Pojeďme všichni svými hlasivkami podpořit Bobry v tomto veledůležitém utkání! Uvnitř článku je i audio rozhovor s Jiřím Slovákem a Lukášem Plškem z dnešního vysílání radia VALAŠSKO!

Karviná nebo Havířov? Rozuzlení přišlo až s posledním utkání základní části. I redakce Bobrů ve své anketě přisuzovala Bobrům právě havířovský „Azet“, nicméně jeho mocný finiš a ztráta Karviné v závěru základní části rozhodla o tom, že namísto do Havířova, zajedou svěřenci trenéra Jaroslava Stuchlíka do Karviné. Možná trochu překvapivý závěr sezóny, nicméně v play-off se mažou jakékoliv rozdíly týmů a začíná se od nuly.

Bobři však právě se závěrem soutěže ukázali, že hrát se dá opravdu s každým. Potrápili silný Havířov, ve kterém si vytvořili více brankových příležitostí a porazili v prodloužení a tedy i v generálce na play–off svého nynějšího soupeře, celek Karviné, nabitý hvězdnými jmény.

V loňském ročníku se Bobrům nepodařilo probojovat do této části soutěžě, proto byl před touto sezónou cíl jasný. Dostat se do play-off. Cíl, který svěřenci trenéra Ing. Stuchlíka splnili již dlouhou dobu před koncem základní části. Sedmé místo však drželi Bobři téměř "celou sezónu". Jak sám zhodnotil základní část kouč Bobrů: "takový zlom byl po utkání v Opavě, kdy byla v tabulce díra pod námi i nad námi. A ta motivace uvadala, jelikož nebylo v podstatě o co hrát." , pravil zkušený lodivod Jaroslav Stuchlík, který se nyní již připravuje na svého čtvrtfinálového soupeře. "Je jasné, že bychom chtěli překvapit. Favoriti nejsme a zaplať pánbůh za každé další utkání, které nabídneme domácím divákům. Neprodáme kůži levně." , říká odhodlaně v pozápasovém ohlase, přičemž z kabiny domácích hráčů mezi tím slyšíme ohlušující vítězný a bojovný chorál. Hráči už vědí, že i Karviná je k poražení a svou bojovností, odhodláním, nasazením ji budou chtít hodně potrápit. Tak trochu "neduha" v domácím týmu je slabší koncovka a tedy produktivita. I to zhodnotil trenér Bobrů slovy: "Víme, co na ně (Karvinou) platí, ale oni mají šikovné hráče v koncovce. Hokej je o chybách, ale my musíme hrát s naší produktivitou na výsledky fotbalové." .

Bobry tak čeká HC Plus Oil Karviná, v jejímž kádru jsou velice dobří hráči se zkušenostmi z vyšších, či nejvyšších soutěží ať už v republikovém měřítku, či v zahraničním. V bráně angažovalo vedení klubu před uzávěrkou přestupů Martina Štefla , který ovšem hned v prvním utkání na ledě Vsetína utrpěl zranění a od poloviny zápasu jej vystřídal neméně dobrý brankář David Iláš . Nejproduktivnějším hráčem Karviné je exreprezentant David Moravec. Na záda mu dýchá další hráč, jehož produktivita je opravdu skvostná – Vladimír Luka. Třetím do party na pomyslném stupni vítězů je útočník Marek Ivan. Pravidelně sbírá body i David Mikšan nebo Václav Studený. Útok je velice silnou zbraní trenéra Aleše Flašara , který převážnou část týmu vzal s sebou před začátkem sezóny z Orlové. Obrana Olejářů je postavena především na zkušenostech a tvrdých hráčů, kterými jsou Filip Štefanka , Miroslav Javín, David Galvas či Alexandr Hegegy

Domácí utkání, druhé v pořadí, mezi Bobry a Karvinou je na pořadu již v pondělí, 20.2.2012 od 18. hodin na zimním stadionu ve Valašském Meziříčí!!!

Rozhovor Tomáše Perutky před play-off s Jiřím Slovákem a Lukášem Plškem - radio Valašsko :

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Reportáže
Michal Václav, Tomáš Salamon | 18. 2. 2012

Bobři sehráli vyrovnanou partii, přesto se Karviná ujímá vedení

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka