Valaši nastupovali do utkání s absencí několika důležitých útočníků, ovšem šancí měli několik. Oba týmy předváděly aktivní hokej, v základní hrací době se ale diváci gólu nedočkali a muselo tak následovat prodloužení, ve kterém se nakonec mohli radovat domácí Bobři. O gól v nastaveném čase se postaral kapitán Jakub Pořický a získal tak pro svůj tým do tabulky důležitý druhý bod.
2. liga - skupina Východ 2021/2022, 16. kolo, středa 17.11.2021, Zimní stadion Valašské Meziříčí
Valašské Meziříčí
Nový Jičín
1:0p
(0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 63. Pořický (Báchor). Rozhodčí: Škach – Vengřín, Peluha. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 35:29. Diváci: 347. Průběh utkání: 1:0.
Valašské Meziříčí: Slovák (Majer) – Báchor (A), Ďurkáč, Vosátko, Mošnička, Holiš, Kamas – Weintritt, Goiš, Kozubík – Andris, Křivohlávek, Pořický (C) – Stodůlka, Urbanec, Kuchařík (A) – Vavřík.
Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Tomeček, Kleiner, Poruba, Hladiš, Foltýn, Hruška – Flok, Lehečka (C), Kořenek, Pecha, Konečný, Kafka, Sluštík, Gebauer, Potočný, Maliník, Štefka, Franek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Na úvod měli ze hry více Bobři, když útočník Jiří Goiš po půl minutě jako první prověřil pozornost brankáře Šimonů, ten však všímavě zakryl puk svou lapačkou. Hosté tak byli počátečním tlakem soupeře zaskočeni a pouze odvraceli pokusy Valachů, kteří si během pěti minut vytvořili hned několik nebezpečných šancí. Ďáblové se k prvnímu náznaku ohrožení bobří svatyně dostali až v průběhu sedmé minuty, na pevnou obranu soupeře však nedokázal vyzrát útočník Gebauer, a ani jeho spoluhráči, vzápětí na delší dobu usazení až nebezpečně blízko gólmana Slováka. Ďáblové se postupně více a jednoduše dostávali do rychlých přechodů a bez menších problémů k jednoduchým střelám. První početní výhodu klání si vyzkoušeli hráči v modrobílých dresech, po chvíli už byli také velmi blízko ke vstřelení první branky. Filip Weintritt ale po nahrávce Křivohlávka minul odkrytou klec. Na změnu skóre si tak museli všichni přihlížející ještě počkat.

Ta mohla přijít již po necelých dvou minutách druhého dějství. Jeden z hráčů Nového Jičína dostal kotouč až za Slovákova záda, jeho radost ale nakonec pozastavilo rozhodnutí sudího, který branku nemohl uznat z důvodu vysoké hole. Hosté neubrali na tlaku a Slovák tak musel být neustále ve střehu, neboť jej hráči Nového Jičína pokoušeli ze všech možných úhlů, pozorný byl také při nahození Hrušky od modré. Branku nepřinesla ani žádná z přesilovek. Ďáblům se naskytla jedna, Bobři strávili v početní výhodě hned čtyři minuty po sobě, když po návratu Reného Hladiše dostal trest za hákování Dominik Kafka. Valachům se ale v prostřední části střelecky nedařilo, za celou periodu vyprodukovali pouze pět střel, hosté jich vyslali na brankáře Slováka celkem dvanáct.

Třetí část ukázala podobně aktivní hokej jako ty předešlé. Hra se přenášela střídavě na obě strany, poté se ke kotouči dostali domácí a gólman Šimonů mohl předvádět své kvality. Stanislav Báchor vyslal na bránu útočníka Weintritta, tomu chybělo pouze pár kroků k tomu, aby skóroval. Zanedlouho svatyni Ďáblů ohrozili uprchlí Urbanec se Stodůlkou útokem dva na jednoho, i na ně ale brankář stačil, stejně jako na doposud jednu z největších šancí utkání. Bek David Vosátko mířil do volného místa mezi třemi tyčemi, lapačka Šimonů jeho pokus ale rychle překazila a pohlídal si také samostatný únik Filipa Weintritta, který nakonec trefil pouze brankovou konstrukci. I přes veškeré snahy obou celků změnit skóre se nakonec přítomní diváci gólu po šedesáti minutách nedočkali.

Do prodloužení vstoupili lépe hosté, kteří jako první ujali puku, za necelé dvě minuty však doplatili na nekázeň a Valaši šli do početní výhody čtyři na tři. Ta nakonec také rozhodla, když se ke střele z mezikruží dostal Jakub Pořický a svou tvrdou střelou vymetl klec hostujícího týmu.

OHLASY TRENÉRŮ

Lukáš Plšek (HC Bobři Valašské Meziříčí):


Robin Gebauer (HK Nový Jičín): Budu se vyjadřovat hlavně k tomu závěru. Strašně mě mrzí, že takoví rozhodčí pískají český hokej. Ti kluci chodí do práce, odmakali celý zápas a potom takovýhle.. za mě úplně nesmyslný vymyšlený faul.. Tým jako Valmez potom takové situace umí proměňovat.. rozhodčí jim prostě daroval gól. Našim klukům ale musím poděkovat, ale jsou bohužel věci, které neovlivníme. To už jsou věci na zamyšlení nahoře pro lidi, kteří to mají na starosti, ale takoví rozhodčí prostě nemůžou pískat. Je to urážka nás všech, kteří tomu obětujeme rodiny a strašné množství času. Moc nás to mrzí.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka