V A L A Š S K É M E Z I Ř Í Č Í - Na tyčky Bobři sice vyhráli 4:0, na branky však prohráli 0:2. Každý z nás samozřejmě ví, že hokej se hraje na vstřelené góly a ty dnes stříleli jen orlovští. Domácím hráčům tak stále chybí klid v zakončení, bez nějž vyhrávat zápasy budou jen stěží. Rozdíl na předposlední místo tak Bobrům vzrostl na 4 body, do konce základní části zbývá posledních 9 zápasů. Nyní tak bude pro Bobry veledůležitý každý zápas. Bobři musí trpělivě čekat na body, ve které všichni doufáme, ještě přijdou. Těžko jinak zápas hodnotit, šance domácí měli, ale vstřelit branku je v této sezóně pro Bobry velice těžké a produktivita útočníků nikterak oslnivá. Doufáme, že kluci ještě neřekli poslední slovo a o to předposlední místo se poperou do posledního kola. Bitva je prohraná, nikoliv však ještě válka!
2. liga - skupina Východ 2013/2014, 35. kolo, středa 22.1.2014
Valašské Meziříčí
Orlová
0:2
(0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Szajter (Diviš, Voznica), 47. Studený (Grepl) Rozhodčí: Vaněk – Smilek, Goňa Vyloučení: 6:8 Využití: 0:0 V oslabení: .0:0 Průběh utkání: 0:2
Valašské Meziříčí: Slovák(Sekula) – Zábojník, Hartmann, Heča, Kvapil, Tomiga, Matušenko – Matějek, Kubáč, Martiník, Baroš, Škutchan Roman, Varga David, Varga Martin, Varga Miroslav, Škutchan Adam, Slovák Jiří, Pavlas, Randýsek
Orlová:  Iláš (Seifert) – Tomis, Štefanka, Hoďa, Zientek, Sznapka, Hegegy – Diviš, Szajter, Pavliš, Badžo, Blatoň, Studený, Grepl, Vydra, Plášek, Mráz, Matějíček, Voznica, Galgonek

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Už od první minuty bylo jasné, že nám utkání nějaké brankové hody nepřinese. Urputně se bojovalo o každý puk a hokej nám příliš hokejové krásy nenabízel. V páté minutě byl vyloučen domácí Matušenko a hosté dostali možnost přesilové hry. Nejprve to byli domácí, kteří se dostali do přečíslení, brankář Iláš ale dobrým zákrokem podržel hostující Orlovou, na druhé straně si zase důležitý zákrok připsal Slovák. V desáté minutě ujížděl sám na Iláše domácí útočník Martiník, ten ale neuspěl. Na ukazateli svítil čas 14:30 a hosté vedli o jednu branku. Dobrou přihrávku před branku dokázal zužitkovat Jakub Szajter, který tak Orlovou posílá do vedení. Závěr první třetiny nám více už ale nepřinesl a do kabin se tedy šlo za stavu 0:1.

Prostřední část začala hodně opatrně a místo pohledných akcí jsme viděli spoustu vyloučení. První vážnější šance přišla až v deváté minutě prostřední části. Opět to byl Iláš, který dobrým zákrokem podržel hostující celek. A nervozita byla znát i nadále, vylučovalo se totiž na obou stranách, ani jednomu celku však přesilovky příliš nevycházely. V šestnácté minutě druhé třetiny zazvonila tyč brány, kterou strážil brankář Iláš, i tentokráte však drží čisté konto. V této části hry měli Bobři mírně navrch, žádnou další příležitost si už ale nevypracovali a po druhé části tak stále na ukazateli skóre svítil spíše fotbalový výsledek 0:1.

Druhá a taky poslední branka v tomto zápase přišla v čase 46:51. Bohužel pro domácí znovu kapituloval brankář Slovák. Václav Studený se nejlépe zorientoval před brankou Slováka a střelou mezi jeho betony posílá Orlovou do vedení už o dvě branky. Bobři se poté snažili o kontaktní branku, tu ale nevstřelili a naopak hosté hrozili z rychlých brejků. Přesto mohli Bobři snížit. To by při domácích muselo stát alespoň trochu štěstíčko, Heča nastřelil břevno brány Iláše, už podruhé zvonila branková konstrukce za hostujícím brankářem. Bobři ještě v závěru utkání zkusili hru v šesti, ta jim však nevyšla a branku už jsme tedy neviděli. Naopak jsme viděli hodně nervozity, hlavně z domácí strany. To znamená, že domácí hokejisté ve velmi důležitém zápase nakonec nezískali ani bod a po prohře 0:2 jsou na posledním místě tabulky.

OHLASY TRENÉRŮ

Jan Vavrečka (Valašské Meziříčí): Dneska jsme odehráli dobré utkání, bohužel na klucích šla vidět nervozita z důležitosti dnešního utkání. Nevím, zdá se mi, že jsme dnes nastřelili snad pět tyčí. Já jsem říkal klukům, že dneska po nich nemůžu řvát, protože odvedli dobrou práci. Bohužel, kdyby se takto odváděla práce v každém zápase, tak sezóna vypadá úplně jinak.

Daniel Marosz (Orlová): Dnes to byl velmi těžký zápas, hrál posledním s předposledním. Myslím si, že dnes jsme byli v první třetině lepší. Druhá třetina nám po morální stránce trochu nevyšla, hráli jsme pět oslabení. Bobři nastřelili tyčku a poté i druhou. V té třetí třetině to byl takový zvláštní hokej. Ale tak jak jsme si tu smůlu vybrali v předchozích zápasech, třeba jak jsme šest zápasů v řadě prohráli o gól, tak teď jsme si prostě vybrali ten opak a byli jsme šťastnějším týmem.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

ODEHRANÝ ZÁPAS

44. kolo | so 9.3.2024

TABULKA 2. LIGY

1. HAV Havířov 44 270:99 116
2. HVY Vyškov 44 224:152 92
3. HOM Hodonín 44 153:134 74
4. OPA Opava 44 143:134 72
5. HBR Havlíčkův Brod 44 151:141 65
6. NJI Nový Jičín 44 146:165 59
7. KOP Kopřivnice 44 161:172 58
8. ZNS Žďár nad Sázavou 44 149:187 58
9. SUM Šumperk 44 139:160 57
10. VAL Valašské Meziříčí 44 128:170 49
11. TEC Technika 44 118:172 49
12. VEL Velké Meziříčí 44 121:217 43
Kompletní tabulka